ZF 24

DSV Timis si Directia Agricola Timis: Smithfield nu are dreptul la despagubiri

25.02.2008, 19:37 47

Directia Sanitar Veterinara Timis si Directia Agricola Timis nu sunt de acord ca societatea Smithfield sa primeasca ca despagubiri suma de 11,5 milioane de euro, ceruta pentru pierderile cauzate de pesta porcina, anunta Mediafax.

Directorul DSV Timis, Ioan Jeleriu, a declarat astazi ca Smithfield nu are voie, conform legislatiei, sa solicite despagubiri pentru ca a fost amendata pentru mai multe nereguli constatate inainte si dupa izbucnirea focarelor de pesta, dar si pentru ca nu a raportat in timp util aparatia bolii.

"Despagubirile nu vor fi acordate persoanelor care au fost sanctionate in baza legii, iar ei au fost sanctionati. Obligatia asigurarii si respectarii masurilor de biosecuritate revine detinatorilor de porcine din exploatatiile de animale, aceasta prevedere are termen permanent si conditioneaza acordarea despagubirilor in cazul in care se inregistreaza pagube datorate pestei porcine pentru care se acorda despagubiri. Dansii au recunoscut la finalizarea eradicarii pestei, nerespectarea conditiilor de biosecuritate. Eu nu voi semna aceste procese verbale (cele pentru acordarea de despagubiri - n.r.)", a spus Ioan Jeleriu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO