ZF 24

DTZ: anul 2008, cele mai scumpe chirii de birouri din ultimul deceniu

DTZ: anul 2008, cele mai scumpe chirii de birouri din ultimul deceniu
02.02.2009, 12:48 13

Reprezentantii companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox apreciaza ca nivelul de 26 de euro/metrul patrat, cu care s-au inchiriat spatiile de birouri din zonele centrale ale Capitalei, a fost maximul ultimilor zece ani.

“Nivelul chiriilor a urmat un trend ascendent, in 2008 inregistrandu-se cel mai ridicat nivel al chiriilor din ultimii 10 ani, ajungand la 26 €/mp/luna pentru spatiile de birouri localizate in zone ultracentrale”, spun consultantii DTZ.

Pe de alta parte, criza financiara, care afecteaza majoritatea companiilor, ar putea duce la o scadere a cererii de spatii de birouri, pe masura ce unii jucatori recurg la disponibilizari si restrangeri de activitate.

“Companiile au devenit mult mai prudente in ceea ce priveste cheltuielile si multe se reorienteaza asupra unor spatii mai mici, cu costuri mai reduse atat in ceea ce priveste chiria, cat si mentenanta”, sustine Camelia ANTON, Consultant Imobiliar al agentiei RE/MAX Bastion.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels