ZF 24

Dupa ce a inchis unitatile proprii, ArcelorMittal Galati a inceput sa importe cocs din Polonia

28.07.2009, 13:22 19

ArcelorMittal Galati a inceput sa utilizeze cocs importat de la o uzina din Polonia detinuta de grupul siderurgic ArcelorMittal, dupa ce a inchis, în luna iunie, unitatile proprii de cocsificare, conform Mediafax.

"Noul flux de aprovizionare va asigura o competitivitate crescuta pentru operatiunile companiei, datorita calitatii ridicate a cocsului si a preturilor mai mici. Aceste avantaje vor creste sustenabilitatea si profitabilitatea fluxului primar al combinatului. Compania va continua sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca planurile sale de dezvoltare raman neschimbate, in ciuda crizei internationale", se arata intr-un comunicat.

ArcelorMittal a oprit bateriile de cocsificare de la Galati in luna iunie, invocand motive de competitivitate. Compania a anuntat, in luna iunie, ca se va aproviziona cu cocs din Polonia si ca va continua sa importe materia prima pana cand va reincepe productia in Romania. Mai multe detalii despre importul de cocs din Polonia cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO