ZF 24

Echipa care ar putea ajunge în finala Europa League şi pe care nimeni nu o vrea

 Echipa care ar putea ajunge în finala Europa League şi pe care nimeni nu o vrea

Autor: Sport.ro

16.03.2012, 17:20 307

Banii nu sunt suficienti ca sa faci o echipa adevarata. Ai nevoie de un antrenor inteligent, de un patron care sa aiba incredere in el si de fler cand decizi ca totusi iti trebuie oameni noi in echipa.

6 argentinieni si 4 brazilieni sunt vedete in echipa omului pe care nationala Ucrainei n-a stiut sa-l aprecieze.

Myron Markevych a fost selectioner pentru mai putin de 3 luni in 2010. A plecat dupa ce federatia a anuntat un verdict dur impotriva echipei sale de suflet. Metalist a fost penalizata cu 9 puncte, iar mai multi jucatori au primit amenzi de zeci de mii de euro.

"In conditiile astea, nu am cum sa raman. Nu am cum sa lucrez cu oameni care vor sa distruga fotbalul din Harkov. N-ar fi corect din punct de vedere moral", le-a spus Markevych oamenilor care l-au angajat si a preferat sa se revina la Metalist.

I-a mers din ce in ce mai bine la echipa de club. Acum, si-a permis sa-i sperie pe gigantii de la Dinamo si Sahtior si sa-si propuna titlul! Are o singura infrangere in 22 de etape si sta aproape monstrii de la Kiev si Donetk.

In Europa League, n-a avut probleme sa treaca de grupe. S-a distrat cu Malmo, Austria Viena si Alkmaar, iar in saisprezecimi i-a dat 8 goluri in doua meciuri lui Red Bull Salzburg. La Pireu, Metalist a facut minunea pe care n-o mai astepta NIMENI. A batut cu 2-1 intr-un meci teribil, in care a ratat un penalty si a dat ambele goluri de calificare in ultimele 10 minute. Devic a fost la un pas de infarct dupa ce a incercat sa-i dea gol lui Olympiakos din scarita la penalty. S-a facut de ras, dar n-a asteptat prea mult pentru revansa. In minutul 86 a dat golul calificarii dupa o faza teribila!

Patronul rus Oleksandr Yaroslavsky nu mai stie ce sa faca pentru a-si multumi vedetele pe care asteapta sa ia multi bani, Villagra sau Sosa (fost la Bayern si Napoli). Citiţi mai mult pe www.sport.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO