ZF 24

Economia britanica, oficial in recesiune dupa cel mai sever declin din ultimele 3 decenii. Analistii anticipeaza "depresia"

23.01.2009, 12:18 19

Economia Marii Britanii s-a contractat in trimestrul al patrulea peste asteptarile economistilor, cel mai sever declin din anul 1980 pana in prezent, pe masura ce criza financiara a schilodit industria bancara si a impins Marea Britanie in recesiune, scrie Bloomberg.

Produsul Intern Brut a scazut cu 1,5% in ultimele trei luni ale anului fata de trimestrul precedent, in timp ce analistii anticipau un declin de 1,2%. Aceasta este a doua scadere trimestriala a economiei, fapt care plaseaza Marea Britanie oficial in recesiune.

Lira sterlina si principalii indici bursieri au scazut in urma anuntului. Premierul Gordon Brown a spus astazi ca guvernul foloseste "toate armele aflate la dispozitie" pentru a lupta cu criza.

"Inca doua sau trei trimestre din acestea si vorbim de depresie, nu de recesiune", a declarat Stewart Robertson, economist la Aviva Investors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels