ZF 24

EFG Eurobank ar putea anunta o scadere a profitului cu 61% in S1, la 169 milioane euro

26.08.2009, 16:07 22

Profitul net al grupului elen EFG Eurobank, prezent si pe piata din Romania prin intermediul Bancpost, a scazut cu 61% in primul semestru, la 169 milioane euro, fata de ianuarie-iunie 2008, ca urmare a cresterii provizioanelor si a declinului veniturilor, estimeaza mai multi analisti consultati de Reuters.

In trimestrul al doilea, castigul net al EFG a crescut cu 9,5%, la 88 milioane de euro, comparativ cu primele sase luni din 2008, in urma avansului veniturilor din tranzactii si a marjelor de profit din dobanzi, conform analistilor.

Declinul economic din Grecia si zona Balcanilor, unde grupul s-a extins in mai multe state, respectiv Romania, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia si Ucraina, a afectat veniturile EFG, in timp ce competitia cu alte banci pentru atragerea de depozite a avut un impact negativ asupra marjelor de profit.

Competitia in privinţa atragerii de depozite s-a redus in trimestrul al doilea.

Cotatia titlurilor grupului a crescut cu 89% de la inceputul anului, comparativ cu un avans mediu de 40% al bursei din Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO