ZF 24

EIU: Instabilitatea politica din Romania, specifica noilor membri UE

20.04.2007, 09:46 14

Instabilitatea politica din Romania caracterizeaza noii membri ai UE si desi in ultimele luni ritmul reformelor a fost incetinit de aceasta, turbulentele se vor reflecta mai degraba asupra mediului politic decat asupra celui economic, a declarat, aseara, Joan Hoey, analist al EIU.

"Efectele suspendarii presedintelui nu sunt clare inca, insa principalul impact va fi asupra mediului politic, decat asupra celui economic. Efectele asupra mediului economic sunt mai putin evidente. Bineinteles ca investitorilor nu le place instabilitatea politica, insa, pentru moment, noul guvern minoritar este destul de sigur, restul fiind mai mult in plan secundar. Totusi, in ultimele luni, tensiunile politice au condus la incetinirea reformelor, ceea ce a devenit un motiv de ingrijorare pentru Bruxelles, care a cerut Guvernului sa continue sa isi indeplineasca angajamentele, ca membru al UE", a afirmat analistul principal al Economist Inteligence Unit pentru Europa Centrala si de Est.

Hoey aminteste ca Romania este in continuare monitorizata de Comisia Europeana, pentru a-si indeplini obligatiile, in principal in domeniul justitiei.

In ceea ce priveste situatia economica a tarii, Hoey atrage atentia ca noul guvern, format din PNL si UDMR, ar putea face o serie de concesii in ceea ce priveste salariile si masurile de protectie sociala, pentru a "calma" PSD. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO