ZF 24

Electrica a încasat venituri de 5,2 mld.lei din distribuţia de curent anul trecut

Electrica a încasat venituri de 5,2 mld.lei din...

Autor: Roxana Pricop

30.05.2014, 13:34 543

Electrica, cel mai mare distribuitor de electricitate din România, a obţinut un profit net consolidat, excluzând participaţiile minoritare, de 243 milioane de lei la venituri de aproximativ 5,2 miliarde de lei în anul 2013.

Pentru primul trimestru al 2014, grupul a raportat un profit net consolidat, excluzând participaţiile minoritare, de 60 milioane de lei la venituri de aproximativ 1,2 miliarde de lei.

EBITDA la nivel consolidat a fost de 222 milioane de lei în primul trimestru din 2014, în comparaţie cu 180 milioane de lei în primul trimestru din 2013. EBITDA la nivel consolidat s-a ridicat la 749 milioane de lei în 2013, faţă de 647 milioane de lei în 2012 şi 275 milioane de lei în 2011.

“Credem că punctele noastre forte includ poziţionarea ca lider în distribuţia şi furnizarea de electricitate pe piaţa din România, atât în termeni de cantitate de electricitate distribuită, respectiv furnizată, cât şi după numărul de utilizatori, respectiv consumatori. Cadrul de reglementare stabil în care Grupul îşi desfăşoară activitatea a asigurat, de asemenea, îmbunătăţirea profitului operaţional şi menţinerea la un nivel stabil şi predictibil a veniturilor şi fluxurilor de numerar din exploatare în ultimii doi ani”, a declarat Ioan Roşca, director general al Electrica.

În această dimineaţă, compania a anunţat pe bursa de la Londra în această dimineaţă că se va lista prin ofertă publică inţială de vânzare de 51% de acţiuni derulată concomitent pe bursa românească şi pe cea londoneză.

În anunţ nu este precizată data începerii ofertei, însă surse din piaţă spun că oferta ar urma să înceapă pe 10 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO