ZF 24

Elena Udrea vrea sa cumpere turisti straini cu 2 euro bucata

Elena Udrea vrea sa dea 2 euro pentru fiecare turist strain adus in Romania
03.06.2009, 15:33 22

Ministerul Turismului intentioneaza sa introduca, incepand din acest an sau cel tarziu de anul viitor, o asa-numita “taxa pe incoming”, care presupune acordarea unor bonusuri catre agentiile de turism pentru fiecare turist strain adus in Romania, a declarat miercuri ministrul de resort, Elena Udrea, citata de Mediafax.

“Reprezentantii Consiliului Consultativ al Turismului au solicitat ministerului introducerea unei taxe pe incoming. Astfel, ministerul ar putea sa plateasca un bonus pentru fiecare turist strain adus in Romania de catre agentiile de turism”, a declarat Elena Udrea, la intalnirea cu reprezentantii Consiliului, care reuneste membri din Ministerul Turismului si din asociatiile patronale din domeniu.

Potrivit datelor publicate astazi de Institutul National de Statistica, numarul turistilor straini care au vizitat Romania in luna aprilie a inregistrat o scadere anuala de 7,4%, acestia petrecand in medie doua nopti in hotelurile si pensiunile locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO