ZF 24

Enel si Acciona ofera 41 de euro pe actiune pentru Endesa

26.03.2007, 15:42 21

Enel si Acciona, care detin 46% din titlurile Endesa, cea mai mare companie spaniola de utilitati, au anuntat, astazi, ca ofera 41 de euro pe actiune pentru preluarea integrala a acesteia, cu un euro mai mult pe actiune decat grupul german E.ON, transmite Reuters.

E.ON, cel mai mare grup energetic din lume, si-a majorat la randul sau, luni, oferta de preluare a Endesa, de la 41 de miliarde de euro la 42,32 miliarde de euro, intr-o incercare de a contracara o posibila oferta venita din partea Enel si Acciona.

Principalii doi actionari ai Endesa vor plati 41 de euro pentru fiecare din actiunile companiei spaniole pe care nu le detin, la care se adauga o dobanda egala cu dobanda Euribor pe termen de trei luni minus dividendele platite, aferenta perioadei pana la finalizarea preluarii, in cazul in care oferta E.ON va esua.

Autoritatea spaniola de reglementare CNVM a anuntat ca actiunea Enel si Acciona este ilegala si companiile nu vor avea dreptul sa faca o oferta pentru Endesa timp de sase luni, daca propunerea E.ON nu va avea succes.

Oferta E.ON expira la 3 aprilie, iar grupul a anuntat ca va inainta o actiune in justitie impotriva Enel si Acciona.

Pe de alta parte, E.ON va solicita CNMV sa blocheze oferta facuta de Enel si Acciona si sa le oblige sa vanda o parte din actiuni.

CNMV va lua o decizie in aceasta privinta inainte de deschiderea tranzactiilor bursiere de astazi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO