ZF 24

Enterprise Investors are 314 mil. € pentru achiziţii

Foto Silviu Matei

Autor: Ioana David

27.05.2013, 19:16 19

Fondul de investiţii Enterprise Investors, care are pro­iec­te în Europa Centrală şi de Est, a închis un nou fond, Po­lish Enterprise Fund VII (PEF VII), cu o valoare de 314 mil. euro, prin care ţinteşte companii medii.

Reprezentanţii fondului estimează că două treimi din această sumă vor rămâne în Polonia, care a atras şi în trecut cei mai mulţi bani. Din precedentul fond Polish Enterprise Fund VI România a atras 85 mil. euro, respectiv 14% din totalul de 600 mil. euro disponibil.

„Nu există o alocare pe regiuni. Restul de bani (o treime - n.red.) va ajunge în celelalte ţări în funcţie de cali­tatea proiectelor“, a spus Cristian Nacu (foto), partener al Enter­prise Investors.

În România, Enterprise Investors are în portofoliu Macon (din industria materialelor de construcţii), Profi (lanţ de supremarketuri) şi Siveco (participaţie minoritară, din domeniul IT). Pe piaţa locală, Enterprise Investors nu a mai investit din 2010.

Cristian Nacu spune că anul acesta nu a observat modi­fi­cări semnificative pe piaţa locală de fuziuni şi achiziţii. Puţine tranzacţii au fost finalizate pe piaţa de M&A (mer­gers & acquisitions, fuziuni şi achiziţii) în ultimii ani, in­dus­tria fiind departe de a atinge nivelul din anii de boom eco­no­mic. Alături de Enterprise Investors alte fonduri de in­ves­tiţii active în România sunt Advent Internaţional, Oresa Ventures, GED şi alţii.

Acest articol a aparut in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 28.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO