ZF 24

Ericsson a ales Capitala pentru deschiderea centrului de servicii

28.05.2007, 15:12 24

Producatorul suedez de echipamente pentru telecomunicatii Ericsson va deschide un centru de suport la Bucuresti, si nu la Iasi sau Cluj, locatii vehiculate pana in prezent, au declarat, astazi, agentiei MEDIAFAX, surse din piata de telecomunicatii.

Anterior, mai multe surse din piata telecom au indicat Iasiul ca cea mai probabila locatie pentru deschiderea centrului de servicii, avand in vedere concurenta puternica de pe piata locurilor de munca din Capitala, unde companii IT ca HP, IBM, Microsoft sau Oracle au cateva mii de angajati.

Deschiderea centrului de servicii din Bucuresti va fi anuntata maine, intr-o conferinta de presa. Compania a anuntat ca va organiza marti, 29 mai, in Bucuresti, un eveniment la care vor participa oficialitati locale si manageri ai Ericsson din afara Romaniei, pentru a face un anunt important.

Reprezentantii Ericsson Romania nu au dorit sa comenteze informatiile vehiculate in piata inaintea evenimentului organizat maine.

La inceputul lunii februarie, oficiali ai producatorului suedez s-au intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria, si au declarat ca sunt interesati sa deschida in regiune un centru de suport global.

Ulterior, oficialii Ericsson s-au intalnit cu reprezentantii autoritatilor locale din Iasi si Cluj, pentru a alege o eventuala locatie pentru centrul suport, intalniri confirmate de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara si prefectul de Iasi, Nicusor Paduraru.

Contactat luni de MEDIAFAX, prefectul judetului Iasi a declarat ca singura intalnire cu reprezentantii producatorului suedez a avut loc in urma cu doua sau trei luni.

"De atunci nu m-am mai intalnit cu nimeni de la Ericsson. As fi fericit ca in Iasi sa vina un asemenea investitor", a spus Paduraru.

La randul sau, directorul parcului industrial Tetarom din Cluj, Viorel Gavrea, a declarat, astazi, agentiei MEDIAFAX, ca s-a intalnit tot in urma cu doua-trei luni cu reprezentantii Ericsson.

Ericsson, cel mai mare producator de echipamente telecom din lume, a anuntat cresterea profitului operational cu 8% in 2006, totalizand 35,8 miliarde coroane suedeze (4 miliarde euro). Valoarea neta a vanzarilor a crescut cu 17%, totalizand 177,8 miliarde coroane suedeze (19,22 miliarde euro).

Investitia Ericsson vine dupa ce in acest an un alt producator important de echipamente pentru telecomunicatii, compania finlandeza Nokia, a anuntat ca va construi o fabrica de telefoane mobile si un centru de cercetare la Cluj, investitie estimata la 200 milioane euro, iar Microsoft a deschis la inceputul anului un centru de suport tehnic global la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO