ZF 24

Erste lanseaza o majorare de capital de 1,6 miliarde euro

30.10.2009, 10:36 26

Incepand de luni, 2 noiembrie, Erste Group va lansa o ofertapublica de majorare a capitalului cu pana la 60 milioane de noiactiuni, asteptandu-se la venituri brute de 1,65 miliarde euro, laun pret mediu estimat de 27,5 euro/actiune, se arata intr-uncomunicat citat de Mediafax.

Majorarea de capital va fi facuta sub forma unei oferte publiceorganizata in Austria, Republica Ceha si Romania, si sub forma unuiplasament privat international catre investitorii institutionalidin anumite alte jurisdictii.

Erste va lansa majorarea de capital in vederea continuariicresterii indicilor de capital si a imbunatatirii structuriicapitalului.

"In cazul in care sunt emise toate aceste noi actiuni,veniturile brute obtinute din oferta vor fi de 1,65 miliarde deeuro, luandu-se in considerare un pret preconizat al ofertei de27,50 euro (pretul de inchidere al actiunilor Erste Bank la Bursade Valori Viena de joi)", se spune in comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO