ZF 24

Estimarile BERD privind PIB si inflatia sunt mai putin optimiste decat previziunile de la Bucuresti

20.05.2007, 15:11 18

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) estimeaza ca inflatia din Romania va fi de 6,5% la sfarsitul anului, peste nivelul de 3-5% tintit de BNR, in vreme ce avansul economic va fi de 6% din PIB, sub ritmul de 6,5% previzonat de autoritatile romane.
Cresterea medie a preturilor din Romania va fi de 7% in acest an, potrivit "Raportului despre tranzitie 2007", publicat de BERD inaintea reuniunii anuale, care are loc duminica la Kazan -Rusia.
Banca Nationala a Romaniei a stabilit pentru finele acestui an o tinta de inflatie de 4%, plus/minus un punct procentual, iar Comisia Nationala de Prognoza (CNP) anticipeaza o inflatie de 4,2% pentru sfarsitul anului, avansul mediul al preturilor fiind estimat la 4%.
Comisia Europeana estimeaza ca inflatia medie din Romania va fi de 4,6%, iar Fondul Monetar International (FMI) si Economist Inteligence Unit prognozeaza o crestere a preturilor de 4,5%, respectiv 4%.
In ceea ce priveste cresterea estimata de BERD pentru Produsului Intern Brut (PIB), nivelul se plaseaza sub prognoza CNP, care a indicat un avans de 6,5% din PIB, dupa o crestere de 7,7% anul trecut. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO