Prima pagina

Europa de Est, noua atractie pentru turistii britanici, in conditiile aprecierii monedei euro

18.07.2008, 15:17 18

Sute de mii de familii britanice abandoneaza destinatiile traditionale de vacanta precum Costa del Sol, in favoarea Europei de Est sau a nordului Africii, din cauza aprecierii monedei europene fata de lira sterlina, scrie cotidianul The Telegraph. Turcia, Tunisia, Bulgaria si Egipt au urcat in preferinte, in dauna Spaniei, Italiei, Frantei si Greciei.
Cu un curs de schimb de circa 1,26 euro/lira sterlina, in scadere cu 20% fata de anul trecut, statele care au aderat la moneda europeana nu mai sunt atat de atractive pentru turistii din Regatul Unit.
Potrivit portalului de turism Lastminute.com, citat de cotidianul britanic, rezervarile de vacanta au crescut pentru Turcia cu 14%, pentru Tunisia cu 95% iar pentru Croatia cu 150%, fata de anul trecut. In schimb, britanicii au facut cu 8% mai putine rezervari pentru Italia si Grecia, cu 4% mai putine pentru Spania si cu 2% in minus pentru Franta.
"In conditiile in care oamenii isi calculeaza ultimul banut, cursul de schimb are un impact foarte mare in alegerea destinatiei", a declarat Phil Davies, editor la TravelMole, site-ul care gazduieste cea mai mare comunitate online de turism din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO