ZF 24

Explicatia BNR la aprecierea leului: Au loc aceleasi speculatii pe leu ca in 2009, doar ca "in oglinda"

Explicatia BNR la aprecierea leului: Au loc aceleasi speculatii pe leu ca in 2009, doar ca "in oglinda"
18.01.2010, 12:56 35

Aprecierea puternica a leului de la inceputul acestui an esterezultatul unui nou atac din partea speculatorilor, care, de dataaceasta, nu mai folosesc metoda deprecierii, incercata si nereusitain 2008, ci pe cea a aprecierii.

"Acum au loc aceleasi speculatii din piata previziunilor cares-au facut si anul trecut, doar ca in oglinda. Anul trecut estimauun curs de 4,7-4,9 sau de chiar peste 5 lei pentru un euro, acumeste vorba despre 3,9-3,5 lei/euro. Este acelasi procedeu, doar ca,pentru ca au vazut ca leul nu se poate deprecia cat au vrut ei, aumutat miza de pe depreciere pe apreciere", a declarat pentruGandul Adrian Vasilescu, consilierulguvernatorului BNR Mugur Isarescu. Anul trecut majoritatea bancilorstraine mizau pe un curs de 4,5 - 5 lei pentru un euro. Multedintre ele au schimbat insa in ultima perioada estimarile, acumfiind vorba despre un curs de sub 4 lei/euro.

Despre cum au loc speculatiile pe piatainterbancara cititi intr-un interviu acordat de AdrianVasilescu pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO