ZF 24

Fabrica Delphi din Iasi va incepe productia peste 2-3 ani

18.07.2007, 17:14 56

Grupul american Delphi, fosta divizie a General Motors, a confirmat, miercuri, ca va investi 100 milioane euro intr-o fabrica de sisteme de injectie pentru motoare diesel la Iasi, care va deveni operationala in termen de doi-trei ani.

"Primele echipamente vor sosi in luna noiembrie si estimam ca, in doi-trei ani, fabrica va deveni operationala", a declarat Jose Avila, directorul general al diviziei europene a Delphi, intr-o conferinta de presa la Iasi.

Compania va avea circa 1.000 de angajati, a afirmat Guy Hachey, vicepresedinte al Delphi Corporation.

"Am ales Iasiul datorita fortei de munca specializate de care dispune, precum si apropierii geografice de clientii nostri din regiune. Fabrica va avea o suprafata de 40.000 de metri patrati si va produce sisteme de injectie pentru motoarele diesel", a explicat Hachey.

Componentele vor fi livrate producatorilor de automobile din Europa de Est, dar si din Europa Occidentala si Asia de Sud-Est.

Delphi a inceput deja o campanie de recrutari in zona si intentioneaza sa angajeze, intr-o prima etapa, 300 de lucratori, in primele 18 luni, urmand ca pana in 2012, fabrica sa ajunga la efectivul complet de 1.000 de salariati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO