ZF 24

Finantele propun modificarea Codului Fiscal prin revenirea la plata TVA in vama

27.03.2007, 20:36 16

TVA va fi achitata in vama, din 15 aprilie, exceptie facand importatorii care vor obtine certificate de amanare la plata, iar la bunurile importate pentru livrarea in spatiul comunitar vor fi constituite garantii, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.
Ministerul Finantelor a propus un proiect de ordonanta de modificare a Codului Fiscal prin care sa se revina, pe o perioada determinata, 15 aprilie 2007-31 decembrie 2008, la plata TVA in vama.
Obtinerea certificatelor de amanare la plata va fi realizata in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Finantelor. Vor aplica in continuare masuri de simplificare importatorii care au realizat in anul anterior cifre semnificative privind importul si vor obtine certificate de amanare.
Codul Fiscal intrat in vigoare de la 1 ianuarie prevede procedura simplificata pentru importatorii inregistrati in scopuri de TVA (care au notificat derularea activitatilor taxabile sau scutite de plata TVA cu drept de deducere - n.r.). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO