ZF 24

Finlandezii de la Rautaruukki fuzioneaza doua divizii pentru optimizarea costurilor

08.01.2009, 14:22 22

Grupul finlandez Rautaruukki, cu activitati in productia si distributia de materiale din otel, va fuziona diviziile Ruukki Production si Ruukki Metals incepand cu 1 februarie pentru a optimiza operatiunile din cadrul grupului. Aceasta operatiune va avea loc si pe piata romaneasca, unde Rautaruukki detine o fabrica in localitatea Bolintin Deal din judetul Giurgiu, in care a investit 35 de milioane de euro.

“Fuzionarea celor doua mari divizii de productie - ce cuprindeau centrele de productie, fabrica de tevi precum si centrele de prelucrare – creaza o singura entitate unitara, care va imbunatati livrarile si segmentul de customer service. Eliminarea elementelor de suprapunere a acelorasi etape de lucru va aduce de asemenea la o eficienta mai mare in utilizarea resurselor si a capitalului, imbunatatind eficienta costurilor”, a declarat Sakari Tamminem, presedinte si CEO al Rautaruukki Corporation.

In urma acestui proces, Rautaruukki va cuprinde trei divizii – Ruukki Construction si Ruukki Engineering, specializate în solutii metalice (executie, concept, design, implementare) si Ruukki Metals, care va deveni noul focus al companiei, reprezentand productia propriu-zisa si crearea de aliaje de otel cu caracteristici speciale.
Olavi Huhtala, noul presedinte al Ruukki Metals, va conduce divizia rezultata în urma fuziunii. De-a lungul timpului el a detinut în cadrul corporatiei o serie de pozitii executive, începand cu 1987.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO