ZF 24

First Bank a acordat companiei de construcţii Ness Proiect Europe, deţinută de Mihai Florian Vaida, un credit de investiţii de 6 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici şi o linie de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, de 25 mil.lei

First Bank a acordat companiei de construcţii Ness...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2023, 15:04 4712

First Bank a acordat companiei de construcţii Ness Proiect Europe, deţinută de Mihai Florian Vaida, un credit de investiţii de 6 milioane de euro pentru construcţia unei fabrici şi o linie de credit pentru finanţarea capitalului de lucru în valoare de 25 milioane de lei.

Ness Proiect Europe este o companie cu capital românesc, înfiinţată în anul 2010, activă în domeniul construcţiilor, specalizat în construcţii industriale, dar şi în proiecte de infrastructură, reţele edilitare, şi energie verde.  În 2022, firma a ajuns la afaceri de 75 de milioane de euro după o creştere de circa 65% faţă de 2021.

În domeniul construcţiilor industriale, Ness are în portofoliu peste 1 milion mp finalizaţi, în spaţii de producţie, spaţii de birouri sau de logistică şi depozitare.

În ceea ce priveşte infrastructura, compania a finalizat peste 620.000 mp de platforme logistice din beton, parcări şi drumuri, piste de biciclete, dar şi soluţii de tip Quick Wins, pentru clienţi din mediul privat şi public.

In domeniul retelelor edilitare, Ness Proiect Europe este implicata in realizarea şi reabilitarea unor  retele de apă şi aductiuni, retele de canalizare şi reabilitări de statii de epurare.

În plus, compania livrează parcuri fotovoltaice la cheie.

 First Bank a acordat anul trecut credite de 4,9 miliarde lei, în creştere cu 18,75%, în urma concentrării pe împrumuturile ipotecare, dar şi pe cele acordate clienţilor Corporate şi IMM.

“În contextul dinamic al economiei româneşti, sectorul construcţiilor a avut şi va continua să deţină un rol fundamental. La FIRST BANK am finanţat şi vom continua să finanţăm companii locale din domenii cheie pentru România. Parteneriatul cu Ness Proiect Europe ne onorează şi suntem mândri să putem contribui prin soluţiile noastre de creditare la dezvoltarea pe termen lung a unui jucător important din domeniul construcţiilor industriale, al infrastructurii, dar şi al energie verzi, un alt domeniu în care ne implicăm activ.” a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte al Comitetului Executiv şi membru în Consiliul de Administraţie FIRST BANK.

Banca a lansat în 2022 şi Creditul Verde, adresat companiilor care doresc să instaleze panouri fotovoltaice, în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO