ZF 24

Fiscul extinde zona veniturilor scutite de impozit pentru culte

11.12.2007, 10:50 43

Veniturile din activitati economice obtinute de cultele religioase vor fi scutite de impozit, incepand de la 1 ianuarie 2008, in cazul utilizarii pentru o gama mai larga de activitati decat in prezent, Fiscul redefinind, insa, conceptul de actiuni caritabile, prin modificarile aduse Codului Fiscal, informeaza Mediafax.

Legislatia actuala permite scutirea de impozit pe profitul obtinut din veniturile provenite ca urmare a activitatilor economice nespecifice cultelor, doar daca sumele sunt folosite in scopuri caritabile, cum ar fi ajutorarea persoanelor aflate in dificultati materiale si a oamenilor fara adapost.

Noul Cod Fiscal nu mai contine sintagma "activitati cu scop caritabil" si introduce in schimb formularea "furnizarea in nume propriu sau in parteneriat de servicii sociale, acreditate in conditiile legii".

Practic, legislatia valabila anul viitor uneste toate veniturile cultelor religioase si destinatiile pentru care se aplica scutirea de impozit.

Astfel, veniturile din alte activitati economice vor putea fi utilizate, pe langa activitasi de furnmnizare de servicii sociale, si pentru cheltuieli curente, reparatii, invatamant si alte activitati non-profit.

In acelasi timp, veniturile obtinute din producerea si valorificarea obiectelor si produselor necesare activitatii de cult vor fi utilizate si pentru servicii sociale.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO