ZF 24

Fitch retrage ratingurile UniCredit Romania si confirma calificativul "A minus" al UniCredit Tiriac

11.06.2007, 20:08 25

Fitch Ratings a retras ratingurile acordate UniCredit Romania si a confirmat calificativele acordate UniCredit Tiriac Bank, respectiv "A minus" pentru datoriile pe termen lung, "F2" pentru credite pe termen scurt si ratingul de sprijin "1", a anuntat astazi agentia de evaluare financiara.
Agentia a afirmat ratingurile acordate UniCredit Romania, respectiv "A minus" pentru credite pe termen lung, cu perspectiva stabila, "F2" pentru imprumuturi pe termen scurt, calificativul individual "D" si cel de sprijin "1", si le-a retras, se arata intr-un comunicat al Fitch Ratings.
Actiunea asupra ratingurilor este motivata de finalizarea fuziunii intr UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank, subsidiarele grupului italian UniCredit in Romania, din care a rezultat banca UniCredit Tiriac.
Fitch a reafirmat ratingul individual "D" pentru UniCredit Tiriac, plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, pana la incheierea evaluarii noii entitati bancare.
Perspectiva calificativului acordat pentru datoriile pe termen lung este, in continuare, stabil.
UniCredit Tiriac este controlat in proportie de 56% de Bank Austria Creditanstalt, creditata cu calificativul "A", cu perspectiva pozitiva. Institutia de credit italiana UniCredito, evaluta de ratingul "A plus", cu perspectiva pozitiva, detine 96,4% din actiunile Bank Austria Creditanstalt. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO