ZF 24

Fondatorul Dufa investeste 400 mil. euro intr-un proiect imobiliar in Pipera

26.06.2007, 01:00 17

Omul de afaceri Marius Ivan, unul dintre fondatorii producatorului de lacuri si vopseluri Dufa Romania, va investi prin intermediul firmei Global Investment circa 400 milioane euro intr-un proiect imobiliar de apartamente si spatii comerciale in Pipera, potrivit reprezentantilor Primariei Voluntari.
"Investitia se ridica la aproximativ 400 de milioane de euro, iar proiectul va cuprinde locuinte, spatii comerciale si de birouri", a declarat Costel Pandele, primarul orasului Voluntari, pe raza caruia se afla zona in care va fi realizat proiectul.
Marius Ivan, fost director general si la Henkel Bautechnik Romania, a vandut in 2005 atat participatia de 40% detinuta la Dufa, cat si 35% din titlurile controlate la compania Henkel Bautechnik.
Primarul a reamintit ca investitiile imobiliare care vor fi realizate in Voluntari in urmatoarea perioada se ridica la 3 miliarde de euro, cel mai mare urmand sa fie dezvoltat de o firma din Kazahstan. Proiectul, dezvoltat pe 15 hectare de teren, va cuprinde un mall de 92.000 de metri patrati si 2.600 de apartamente. Investitia alocata constructiei este de 800 de milioane de euro, iar finalizarea este prevazuta pentru patru ani.
Un alt proiect apartine unei firme din Israel, care va construi 1.400 de apartamente, pe cinci hectare de teren. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO