ZF 24

Fonduri Europene - Ati intrebat, noi va raspundem (IV). Puneti aici intrebari redactorului nostru specializat, Adriana Rosoga. 20 intrebari si raspunsuri pana acum

Aveti nelamuriri legate de fondurile europene. Puneti aici intrebari redactorului nostru
18.03.2010, 11:37 54250

Intrebare: Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfatspecializat pt urmatoarea tema de discutie:detin un teren de 700 mpin concesiune pe 49 ani zona montana unde doresc sa construiesc opensiune prin fonduri europene.AM rugamintea sa-mi dati detaliilegate de modalitatea de accesare a banilor(la ce masura seincadreaza, ce procent din banii necesari mi se dau, eu as dori100% din ce presupune aceasta investitie, si cam in cat timp se potobtine fondurile necesare in momentul de fata)


Raspuns:Presupunand ca zona montana se afla in spatiul rural putetiprimi fonduri nerambursabile in vederea construirii unei pensiunituristice depunand un proiect pe Masura 313-"Incurajareaactivitatilor turistice" din cadrul PNDR.
Atentie : terenul minim necesar este de 1000 mp.
Finantarea nerambursabila : 50% din totalul cheltuieliloreligibile, dar nu mai mult de 200.000 euro. - raspuns oferit deGeorge Stoian, consultant in fonduri europene in cadrul firmei deconsultanta Initial Advisory.


Intrebare: Ce solutii de finantare din fonduri europene sepoate gasi pentru un SRL cu obiect de activitate producerea deciocolata si specialitati care doreste sa extinda gama de produsesi are nevoie de achizitia unor utilaje specializate. Nr. angajatica. 10, CA anuala ca. EUR 700 mii, cost utilaje necesare EUR300.000 - EUR 1.000.000, activitatea se desfasoara in Bucuresti dareste posibila si re-locarea in mediul rural.


Raspuns: Productia de ciocolata este eligibila in vederea obtineriifondurilor nerambursabile, finantarea asigurandu-se pe Masura123-"Cresterea valorii adaugate a produselor agricole siforestiere" din cadrul PNDR. Insa datorita specificului acesteimasuri (se finanteaza cu prioritate procesarea produselor agricole)este foarte probabil sa obtineti un punctaj insuficient pentru acastiga finantarea nerambursabila. - raspuns oferit de GeorgeStoian, consultant in fonduri europene in cadrul firmei deconsultanta Initial Advisory.


Intrebare: Detin o societate de IT (proiectare soft ). Va rog sa mispuneti ce fonduri europene pot accesa in aceste conditii?. Vamultumesc


Raspuns : Puteti obtine fonduri nerambursabile pentru diferiteproiecte, un exemplu concludent reprezentandu-l proiectele pe POSDRU care vizeaza pregatirea personalului. Pentru mai multeinformatii este necesar sa specificati tipul de proiect pe caredoriti sa-l realizati. - raspuns oferit de George Stoian,consultant in fonduri europene in cadrul firmei de consultantaInitial Advisory.

Intrebare: Va exista o a 2-a sesiune in acest an? Cind seestimeaza?



Raspuns : Deoarece nu specificati Axa aferenta acestei masuripresupun ca va referiti la Masura 4.2 din cadrul POS CCE, care estedeschisa pana pe 30 aprilie 2010. - raspuns oferit de GeorgeStoian, consultant in fonduri europene in cadrul firmei deconsultanta Initial Advisory.


Intrebare: Pe ce program pot aplica pentru constructia de spatii dedepozitare? care este cuantumul maxim al sumelor nerambursabile?Multumesc

Raspuns: In vederea construirii spatiilor de depozitare cu ajutorulfondurilor nerambursabile puteti depune un proiect pe Masura121-"Modernizarea exploatatiilor agricole". Datorita specificuluiacestei Masuri este recomandabil sa realizati si investitii indomeniul productiei, odata cu investitia in spatii de depozitare,pentru a obtine un punctaj care sa va asigure castigarea finantariinerambursabile. Puteti obtine, in anumite conditii, ajutornerambursabil de maxim 60% din valoarea cheltuielilor neeligibile,dar nu mai mult de 800.000 euro (pentru formele asociative se potobtine maxim 1.600.000 euro, acestia reprezentand 40% din valoareacheltuielilor eligibile). - raspuns oferit de George Stoian,consultant in fonduri europene in cadrul firmei de consultantaInitial Advisory.

Intrebare: As dori sa achizitionez un teren intr-unorasel statiune, pentru dezvoltarea unei pensiuni spa. Maintereseaza in mod special terenul.Se poate acest lucru, si la ceinstitutii m-as putea adresa?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO