ZF 24

Fonduri imobiliare germane cu active de 30 mld. euro au blocat retragerile investitorilor

02.11.2008, 15:33 16

Un numar de 11 fonduri imobiliare germane, cu active de aproape 30 de miliarde de euro , detinute de institutii financiare ca AXA, UBS si Morgan Stanley, au blocat posibilitatea inestitorilor de a-si retrage banii, scrie cotidianul britanic The Independent.

Cele 11 fonduri au suferit de pe urma investitorilor care au retras masiv lichiditati. Pentru a putea onora retragerile, fondurile trebui sa vanda din activele imobiliare, operatiune foarte costisitoare in conditiile in care piata imobiliara se afla in cadere libera. Fondurile au reactionat prin blocarea retragerilor pe o perioada intre 3 si 6 luni.

Potrivit unor date prezentate de organizatia BVI, reprezentanta a industriei fondurilor de investitii din Germania, valoarea totala a 10 dintre companiile respective era de 27 miliarde de euro la 30 septembrie, in timp ce al unsprezecelea fond are active de 390 milioane de euro. Un expert in restructurari financiare a declarat pentru cotidianul din Marea Britanie ca problema se va extinde si la nivelul fondurilor din Regatul Unit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO