ZF 24

Fostul sef al AIG acuza Goldman Sachs pentru colapsul asiguratorului

09.01.2010, 17:34 26

Hank Greenberg, fostul CEO al American International Group(AIG), a declarat ca Goldman Sachs este banca responsabila pentrucolapsul asiguratorului, informeaza Wall Street Journal.

"Cu siguranta nu ar fi greu sa ajungem la aceasta concluzie", aspus Greenberger intr-un interviu acordat publicatiei. Greenberg adat vina pe standardele pentru contractele de tip default swap(CDS) - sustinute puternic de banci precum Deutsche Bank sauGoldman Sachs - si pe piata subprime si tranzactiile cu derivate detip ipotecar pe care Goldman le-a vandut si cu care, ulterior, afacut speculatii, ducand astfel la caderea AIG.

"Greenberg pare sa isi bazeze opiniile pe articole din ziare sinu pe fapte", a declarat Lucas van Praag, purtator de cuvant alGoldman, intr-un e-mail trimis Bloomberg. "Este interesant ca numentioneaza concluziile devastatoare cu privire la AIG la care auajuns chiar auditorii companiei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO