ZF 24

Fulvio Conti, CEO Enel: Romania nu a reactionat pozitiv la prezenta noastra

Fulvio Conti, CEO Enel: Romania nu a reactionat pozitiv la prezenta noastra
18.03.2010, 15:23 102

Fulvio Conti, directorul executiv al grupului energetic italianEnel, a declarat ca "autoritatile romane nu au reactionat pozitivla prezenta Enel in Romania", fiind necesara exercitarea unorpresiuni asupra Guvernului, in special in ceea ce priveste reformasectorului de generare, unde "impartiarea pietei are loc intreactori predefiniti".
In plus, exista consumatori mari de energie care intarzie in modfrecvent plata facturilor, Conti dand exemplu in acest sens caileferare (CFR).

"Piata romana are insa potential mare de dezvoltare, in specialpe segmentul de distributie, unde Enel acopera circa 30% dinsegment. Pe viitor ne dorim consolidarea acestui segment", adeclarat Conti.

El a mai precizat ca nu ia in considerare vanzarea unor companiilocale, Enel detinad in Romania 3 societati, respectiv fostelefiliale Electrica din Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, ultimaasigurand furnizarea de energie electrica catre Capitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO