ZF 24

Gaz de France a finalizat achizitia Depomures

05.10.2007, 13:12 117

Gaz de France a finalizat achizitia pachetului majoritar de actiuni, de 59%, la operatorul roman de inmagazinare a gazelor naturale Depomures, din Targu Mures, de la societatile Azomures (50%) si Infochem (9%), se arata intr-un comunicat al Gaz de France Romania, preluat de Mediafax.

Restul capitalului Depomures este controlat de producatorul national de gaze Romgaz (40%) si de actionari minoritari (1%).

Operatorul roman detine un depozit de gaze naturale intr-un zacamant vechi, epuizat, in Tg. Mures. Depozitul are o capacitate de 300 milioane metri cubi, iar Depomures estimeaza o crestere a capacitatii la 600 milioane metri cubi.

Achizitia pachetului majoritar la Depomures este a doua tranzactie de acest tip derulata de Gaz de France in Romania, in acest an, dupa preluarea in luna februarie a 65% din capitalul Amgaz, al treilea operator roman de inmagazinare cu o capacitate de 40 milioane metri cubi.

Mai multe stiri gasiti pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels