ZF 24

GDF Suez anunta pentru S1 profit in scadere cu 6,3%, la 3,3 miliarde euro

27.08.2009, 13:22 17

Profitul net al grupului francez GDF Suez, prezent si in Romania, a scazut in prima jumatate a anului cu 6,3%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 3,3 miliarde euro in cuda cresterii vanzarilor cu 2,3%, la 42,2 miliarde euro.

"Rezultatele din prima jumatate a anului confirma dezvoltarea profitabila a grupului, in pofida comparatiei cu performanţele ridicate din 2008 si a mediului economic dificil. Dezvoltarea grupului a generat un nivel ridicat de lichiditate si, in aceste conditii, GDF Suez isi poate finanta dezvoltarea industriala, poate remunera actionarii si reduce datoria", se arata in raportul comercial al grupului de utilitati.

Conform companiei, in termeni organici, veniturile s-au redus cu 9,4%, din cauza scaderii cantitatii de electricitate vanduta in Ungaria si de gaze naturale comercializata in Romania, ca urmare a efectelor negative ale climei si pierderea unor clienti. Vânzarile de gaze s-au redus, de asemenea, in Slovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO