ZF 24

Geithner: Avem nevoie de stimulare fiscala, nu de taxa pe tranzactii financiare

Geithner: Avem nevoie de stimulare fiscala, nu de taxa pe tranzactii financiare
08.11.2009, 15:58 20

Timothy Geithner, Secretarul Trezoreriei americane, a declaratca in prezent este necesara mentinerea stimularilor fiscale lanivel global, pana cand revenirea economica este asigurata, si nuimpunerea unei taxe pentru tranzactiile financiare ca modalitate destopare a comportamentelor riscante ale bancilor, informeazaReuters.

Vorbind in finalul reuniunii G20 de sambata, Geithenr a declaratca "cresterea ramane inca imperativul dominant de politica pentrutoate economiile".

Acesta a mentionat ca somajul in SUA, care a ajuns la maximulultimilor 26 de ani jumatate, indica faptul ca traim intr-un "mediueconomic foarte greu", fiind necesara o lunga perioada pentrurevenire.

Anterior, premierul britanic Gordon Brown a sugerat ca G20 artrebui sa impuna bancilor taxe pentru tranzactiile financiare,institutiile financiare fiind acuzate ca si-au asumat riscuriexcesive care au dus la situatia actuala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO