ZF 24

Generali PPF: Pretentiile Nova Trade sunt nefondate in cadrul ofertei de preluare a ARDAF

02.07.2009, 16:53 28

Holdingul Generali PPF, care a lansat recent o oferta publica pentru preluarea pachetelor detinute de actionarii minoritari ai Ardaf, sustine ca a indeplinit toate obligatiile legale in aceasta operatiune si ca pretentiile Nova Trade de suspendare a ofertei sunt nefondate.

Nova Trade, companie a omului de afaceri Dan Adamescu, care detine un pachet minoritar la Ardaf si este proprietarul unei alte companii de asigurari, Astra (detine 70%), a cerut recent Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendarea ofertei publice de la Ardaf, deoarece nu este de acord cu pretul oferit. CNVM a respins insa aceasta solicitare.

"Pretul de oferta a fost stabilit in conformitate cu prevederile legale, inclusiv pe baza unui raport de evaluare intocmit in mod corespunzator de un evaluator independent, autorizat de CNVM. Prin urmare, Generali PPF Holding considera ca pretul este echitabil pentru toti actionarii minoritari", afirma reprezentantii Generali PPF. Holdingul mai detine pe piata locala companiile Generali Asigurari, RAI Asigurari si Generali Pensii. Pretul oferit minoritarilor Ardaf de catre Generali PPF este de 0,11 lei/actiune, cu 1,8% peste pretul de tranzactionare a actiunilor pe piata RASDAQ. Capitalizarea Ardaf se ridica la circa 28 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO