ZF 24

Georgescu: Din septembrie 2009 si pana in 2011 bancile trebuie sa mentina solvabilitatea peste 10%

Georgescu: Din septembrie 2009 si pana in 2011 bancile trebuie sa mentina solvabilitatea peste 10%
20.05.2009, 11:41 15

Bancile va trebui sa isi mentina gradul de solvabilitate peste 10% din septembrie 2009 si pana in 2011, pe fondul contextului dificil de pe pietele internationale, spune Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

“Pana in septembrie bancile va trebui sa ridice solvabilitatea la 10%, prin noi subscrieri de capital, credite subordonate si alte instrumente asimilate”, a spus Georgescu. El a subliniat ca sistemul bancar este solid in acest moment.
 

BNR si cele noua grupuri financiare internationale cu prezenta locala importanta vor semna in 30 de zile angajamente pentru a se conforma cu cerintele reiesite in urma testelor de stres derulate de banca centrala.

Reprezentantii BNR, FMI si ai bancilor straine s-au intalnit ieri la Bruxelles pentru a clarfica termenii angajamentului semnat in martie la Viena. Georescu spune ca asemenea intalniri vor fi organizate de acum de doua ori pe an

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO