ZF 24

Gigi Becali, deferit justiţiei de DNA în cazul schimburilor de terenuri

Gigi Becali, deferit justiţiei de DNA în cazul schimburilor de terenuri
03.11.2010, 16:25 42

Dumitru Cioflină, fost secretar de stat în Ministerul ApărăriiNaţionale şi fost şef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc,fost ministru al Apărării, fiica acestuia, Ioana Babiuc şifinanţatorul Stelei, Gigi Becali, deferiţi în justiţiei în cazultransferurilor de terenuri, scrie Mediafax.

Dumitru Cioflină este acuzat de abuz în serviciu contraintereselor publice, în formă calificată, iar Victor Babiuc, fostministru al Ministerului Apărării Naţionale în perioada decembrie1997 - 2000, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, înformă calificată şi luare de mită, respectiv 3.000 de dolari.

Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzată de complicitate la luarede mită, iar George Becali, pentru complicitate la abuz în serviciucontra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Potrivit rechizitroiului, în perioada 1996 - 1999, în calitatede administrator al terenurilor domeniului proprietate publică astatului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), M.Ap.N. a efectuatdouă schimburi de terenuri cu inculpatul Becali George, suprafaţatotală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţăprejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.Citiţi mai mult despre cazul schimburilor de trenuri dintre Becalişi Armată pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO