ZF 24

Goodyear Dunlop: Piata de anvelope din Romania va reveni foarte repede

01.03.2010, 09:31 78

Reprezentantii Goodyear Dunlop Romania apreciaza ca vanzarile deanvelope vor reveni mult mai repede in Romania fata de alte taridin Europa de Est, precum Ucraina, Rusia sau Ungaria, avandpotentialul de a ajunge la 8 milioane de unitati anual, fata de 3milioane de unitati in 2009.

"Acest lucru se va intampla in timp. Nu ne asteptam la orevenire peste noapte, ci in 1-2 ani. Totul se va intampla insa mairepede in Romania decat in alte tari. Unde scaderea a fost maiabrupta, revenirea va fi mai rapida", a declarat Thierry Villard,director general Goodyear Dunlop, Europa Centrala si de Sud-Est. Ela declarat ca in regiunea noastra scaderea vanzarilor de anvelopein functie de piata a fost de 2-50%. "Romania a fost undeva intrePolonia - Cehia (scaderi de cateva procente - n.red) si Rusia,Ucraina (scaderi de pana la 50%)', a spis Villard.

El a adaugat ca revenirea consumului depinde de accesul lalichiditati, astfel ca transele imprumului de la FMI ar puteainlesni accelerarea fluxurilor economice.
Pentru perioada actuala reprezentantii Goodyear au identificat caprincipala cauza a reducerii consumului reducerea numarului dekilometri parcursi de automobilele din flotele agentilor economici,de reducerea volumului acestor flote, dar si de bugetul mai scazutal populatiei pentru cheltuielile legate de automobil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO