ZF 24

Grupul Bozlu ar mai putea deschide trei-patru centre Neolife, după investiţia de 15 mil. euro din Băneasa

Grupul Bozlu ar mai putea deschide trei-patru centre...

Autor: Ioana David

15.01.2014, 00:08 2592
MNT Healthcare Europe, una dintre firmele ce fac parte din grupul Bozlu din Turcia, aşteaptă afaceri de 3 mil. euro de la primul centrul Neolife din Capitală, care a fost deschis parţial luni în urma unor investiţii de 15 mil. euro.
 
„Am deschis partea de po­liclinică şi chimioterapie, urmând ca din februarie să inaugurăm şi radio­tera­pia. În prezent avem 35 de angajaţi, dar vom dubla acest nu­măr (în perioada următoare - n.red.)“, a spus Clau­diu Tronciu, directorul ge­neral pentru Ro­mânia şi Moldova al MNT Healthcare Europe SRL, compania care operează centrul Neolife.
 
Acesta nu este primul pas al grupului Bozlu pe piaţa locală, în condiţiile în care operează deja, în Pantelimon, fabrica de radiofarmaceutice Monrol.
 
Bozlu deţine jumătate din Monrol, care este de fapt un joint-venture realizat îm­preună cu Eczacibasi Holding, tot o com­panie din Turcia. Potrivit unor informaţii anterioare ale repre­zentanţilor Bozlu, fabrica a rezultat în urma unor investiţii de 5 mil. euro. Aici se realizează o substanţă fo­losită în medicina nucleară (care se numeşte FDG, fiind folosită pentru examinările realizate cu aparatele PET/CT).
 
Cum au intrat în România?
 
Activitatea MNT se derulează prin intermediul a doua linii de business, cea prin care operează propriile centre, dar şi cea business to business (de outsourcing clinici oncologice). Spre exemplu, MNT Turcia asi­gură managementul, precum şi echipa­men­tele de radioterapie şi medicină nucleară în 11 dintre spitalele grupului Acibadem. Com­pania este prezentă prin outsourcing şi în spitale de stat din Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO