ZF 24

Grupul norvegian Aker scoate la vanzare participatia de 40,1% la Aker Yards

14.03.2007, 14:21 17

Holdingul norvegian Aker va scoate la vanzare participatia de 40,1% la Aker Yards, cel mai mare constructor de nave din Europa, cu obiectivul de a obtine capital destinat dezvoltarii celorlalte divizii, transmite Reuters.

Aker va vinde pana la 9,1 milioane de actiuni Aker Yards investitorilor institutionali din Norvegia si din strainatate, oferta fiind intermediata de institutiile J.P. Morgan si SEB Enskilda, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cotatia actiunilor Aker Yards a scazut cu 11% la bursa din Oslo dupa pubicarea acestor informatii, dar titlurile au revenit ulterior pe un trend ascendent, fiind cotate la 508 coroane norvegiene la 9:16 GMT, in scadere cu 9,6%. Vanzarea tututor actiunilor ar genera venituri de 4,62 miliarde de coroane suedeze (753,2 milioane de dolari), calculate in functie de acest pret. In acest timp, actiunile Aker au fost cotate la 354 de coroane norvegiene, in scadere cu 3%.

Aker Yards are 17 santiere navale, in Norvegia, Finlanda, Germania, Franta, Ucraina, Romania si Brazilia, carora li se va mai adauga unul in Vietnam. In Romania, Aker Yards detine, prin subsidiara Aker Brattvaag, 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO