ZF 24

Grupul Olimpia vrea concedierea presedintelui Telecom Italia

04.04.2007, 18:46 12

Holdingul Olimpia, cel mai important actionar al Telecom Italia, cu o participatie de 18%, doreste inlaturarea din functie a presedintelui operatorului de telecomunicatii, Guido Rossi, in urma conflictelor avute in privinta strategiei de conducere, transmite Reuters.
Olimpia, care este controlat la randul sau de grupul Pirelli, a propus o lista a membrilor conducerii Telecom Italia pe care figureaza vicepresedintele Carlo Buora si directorul general Riccardo Ruggiero, dar nu si presedintele Guido Rossi.
Rossi a fost numit la conducerea celui mai mare grup de telecomunicatii din Italia in septembrie 2006, cand presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a demisionat de la conducerea Telecom Italia dupa o disputa cu guvernul italian legata de strategia companiei.
"In mod evident a aparut o ruptura iremediabila intre Rossi si Tronchetti Provera", a declarat Alessandro Frigerio, manager de fonduri la firma RMJ din Milano. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO