ZF 24

Guvernantii americani, speriati de succesul programului Rabla din SUA

31.07.2009, 13:18 18

La doar o saptamana de la lansarea programului, banii alocati de guvernul american pentru programul "Rabla" ("Cash for clunkers") au fost consumati in totalitate, a declarat un oficial al administratiei Obama, mentionand ca se cauta solutii prin care acest program sa continue, relateaza Wall Street Journal.

Conform oficialilor americani, programul risca sa fie suspendat incepand de vineri, deoarece fondurile de 1 miliard de dolari alocate programului au fost consumate.

Un oficial al Casei Albe a declarat ca "Vom lucra in aceasta seara pentru a stabili situatia cu care ne confruntam pentru ceea ce pare a fi un program incredibil de popular. Asiguram dealerii auto si consumatorii ca toate tranzactiile valide (din cadrul programului - n.r.) care au fost incheiate vor fi onorate", a mentionat oficialul.

Prin programul de innoire a parcului auto, lansat la 24 iulie, consumatorii primesc un rabat de 4.500 de dolari daca in schimbul noii masini vor aduce un autovehicul vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO