ZF 24

Guvernul, obligat de instanta sa despagubeasca Comcereal Vrancea pentru culturi inundate

10.01.2008, 17:56 48

Guvernul a fost obligat in instanta sa declare stare de calamitate in zonele din judetul Vrancea in care culturile agricole din toamna anului 2005 au fost inundate in proportie de peste 30%, iar Ministerului Agriculturii i s-a impus sa plateasca firmei Comcereal despagubiri ce depasesc 550.000 lei, informeaza Mediafax.

Declararea starii de calamitate si plata despagubirilor au fost decise de Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a dat astfel castig de cauza firmei Comcereal Vrancea, in procesul intentat in 2006 impotriva Secretariatului General al Guvernului (SGG) si al Ministerului Agriculturii.

Instanta a obligat Ministerul Agriculturii sa sesizeze Guvernul, iar Executivul sa adopte o hotarare prin care sa declare stare de calamitate naturala in zonele agricole din judetul Vrancea, in care culturile de grau si rapita insamantate in toamna anului 2005 au fost afectate in proportie de peste 30% din productie.

Inalta Curte a obligat totodata Ministerul Agriculturii sa plateasca firmei Comcereal Vrancea suma de 554.744 lei, cu titlu de despagubiri materiale, sub sanctiunea achitarii de catre SGG si ministerul de resort a unor penalitati de intarziere de cate 100 lei pe zi, cu incepere de la 15 februarie 2008.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO