ZF 24

Harry Potter trage in jos profitul Time Warner pe trimestrul al doilea

Harry Potter trage in jos profitul Time Warner pe trimestrul al doilea
01.08.2007, 16:37 15

Cea mai mare companie de media din lume, Time Warner, a anuntat astazi o crestere cu 5,2% a profitului aferent trimestrului al doilea al anului, la 1,07 miliarde de dolari (780 de milioane de euro), informeaza Bloomberg.

Rezultatele companiei au fost afectate in primul rand de evolutia negativa a diviziei online, AOL, si de scaderea profitului studiourilor Warner Bros, ca urmare a chluielilor ridicate cu productia unor filme ca Harry Potter si Ordinul Phoenix, Oceans 13 sau Rush Hour 3. In trimestrul al doilea, profitul WB a scazut cu 43%, la 81 de milioane de dolari.

Divizia online a trustului, AOL a suferit pierderi importante in aceasta perioada. Vanzarile au scazut cu 38%, dar pierderile au fost compensate de evolutia buna de pe segmentul de televiuune prin cablu. Contractele au crescut pe aceasta ramura cu 59%, dupa ce Time Warner a cumparat o parte din activele, Adelphia Communications, consolidandu-si astfel pozitia pe piete mai largi din cadrul SUA, printre care si Los Angeles.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO