ZF 24

Heineken si-a dublat estimarile privind cresterea profitului net in acest an

18.07.2007, 17:35 10

Producatorul olandez de bere Heineken si-a dublat estimarea privind cresterea organica a profitului net din acest an, la 20-25%, pe fondul vanzarilor ridicate de bere la nivel mondial, transmite Reuters.
"Majorarea estimarii privind cresterea organica a profitului net este determinata de avansul puternic al volumelor in mai multe regiuni ale lumii", se arata intr-un comunicat al celui de-al patrulea mare producator de bere la nivel mondial, in functie de vanzari.
In primul semestru, Heineken a obtinut o crestere a volumului de bere de 9,3%, la 58,2 milioane de hectolitri, ca urmare a avansului inregistrat in regiunea Asia Pacific, Africa si Europa Centrala si de Est.
Peste 70% din profitul operational al Heineken este obtinut pe pietele de bere mature din Statele Unite si Europa, dar compania vrea sa se diversifice cu noi produse si sa se extinda pe piete emergente cu ritm de dezvoltare rapid, precum Rusia.
Volumul vandut in Europa a urcat cu 1% in prima jumatate a anului, consumul de bere fiind afectat de vremea umeda din luna iunie.
Vanzarile de bere ale producatorilor Heineken Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod si Ursus Breweries, membri ai asociatiei Berarii Romaniei, au crescut, in primul trimestru al acestui an, cu 37% in volum, la 2,54 milioane de hectolitri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO