ZF 24

Hotelurile din Bucureşti, grad de ocupare de 63%. În Praga, Varşovia şi Budapesta circa 70% din camere sunt pline

Hotelurile din Bucureşti, grad de ocupare de 63%. În...

Autor: Mădălina Panaete

05.04.2015, 09:00 636
Gradul mediu de ocupare al hotelurilor din Bucureşti a crescut anul trecut cu 9,3%, până la un nivel de 63%, Capitala României având una dintre cele mai mari creşteri ale acestui indicator între zece state din sud-estul Europei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă STR Global.
 
„Esenţa acestei creşteri vine din avansul cererii pentru serviciile de ca­zare din Bucureşti. Evoluţia pozitivă re­zolvă nişte nevoi destul de acute în in­dustrie, însă nu este suficientă astfel încât să provoace o majorare a tarifului mediu. Toată lumea asta şi-ar dori“, ex­plică Sorin Ionescu, fondator şi di­rec­tor al companiei de consultanţă în do­meniul hotelurilor Fivestar Hospi­tality.
 
El spune că în 2009 tariful mediu de cazare în Bucureşti s-a prăbuşit din cauza lipsei de experienţă a ho­te­lie­rilor locali. Odată cu venirea cri­zei, când cererea pe piaţă a scăzut, ho­te­lierii au micşorat preţurile în speranţa că vor atrage mai mulţi turişti, în loc să le majoreze pentru a-şi creşte veni­tu­ri­le per cameră, consideră consultantul.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO