ZF 24

Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS

Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS
22.09.2010, 20:11 81

Cât costă o informaţie disponibilă pe internet? Teoretic, nucostă nimic. Practic, într-o perioadă în care problema plăţiipentru conţinut online e tot mai presantă, mai ales pentrucompaniile media, un sistem prin care să fie taxate informaţiilepoate fi tocmai răspunsul la întrebare. Şi nu e nevoie decât de unSMS.

Twitter se zbate deja de mai multă vreme să găsească o sursă devenituri. Serviciul de microblogging, care permite oricăruiutilizator să publice mesaje de cel mult 140 de caractere, pare săse rezume însă doar la publicitatea online, eliminând din discuţievarianta unor conturi plătite.

De aici a pornit şi ideea antreprenorului Dan Boabeş pentruNN.bb, o platformă de monetizare a conţinutului digital, indiferentcă este vorba despre ştiri sau informaţii publicate de consumatoripe bloguri şi pe reţele de tipul Facebook sau Twitter ori desprefotografii, melodii, aplicaţii software şi orice alt tip defişiere. "Un astrolog care are cont pe Twitter şi publicăinformaţii acolo, spre exemplu, poate cere bani pentru aceleinformaţii", susţine Boabeş, fondatorul şi directorul executiv alcompaniei de servicii interactive bazate pe mesaje text SimplusInvest.

Cititi mai multe despre soluţia propusă de antreprenorulBoabeţ într-un articol pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO