ZF 24

IIF: Cresterea economica a Romaniei este buna, exista temeri legate de deficitul de cont curent

22.06.2007, 19:36 19

Cresterea economica a Romaniei este buna, dar exista insa o serie de ingrijorari, in special legate de deficitul ridicat de cont curent si de moderarea investitiilor straine directe, a declarat, astazi, la Bucuresti, Charles Dallara, director in cadrul Institute of International Finance.


"In economia Romaniei exista unele perspective ingrijoratoare. Sistemul bancar, procedul de dezinflatie sunt puncte tari ale tarii. Pe de alta parte, deficitul de cont curent este foarte ridicat, iar cresterea investitiilor straine directe se modereaza", a spus Dallara dupa reuniunea anuala a presedintilor executivi ai bancilor din Europa Centrala.

El a corelat cresterea deficitului de cont curent cu avansul economic, aderarea la Uniunea Europeana, majorarea investitiilor si a importurilor si a aratat ca situatia trebuie monitorizata, mai ales ca pozitia fiscala a Romaniei se deterioreaza, pe fondul cheltuielilor "generoase".

"Nu ma uit la politica fiscala in contextul Tratatului de la Maastricht, ci intr-un context mai general. Trebuie vazut modul in care Guvernul vrea sa mearga mai departe cu reformele. Acestea sunt problemele importante", a afirmat Dallara. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO