ZF 24

Immochan a dat startul transformării a 100 de hectare din Tractorul într-un „nou cartier al Braşovului“

Autor: Octavian Calei

01.10.2013, 00:07 563
Immochan, divizia imobiliară a grupului Auchan, controlat de miliardarii francezi Mulliez, a început construcţia primei etape din proiectul imobiliar Coresi Braşov – o investiţie de 60 mil. euro care presupune construcţia unei hipermarket Auchan de 13.000 mp pe o parte din platforma de 100 de hectare a fostei uzine Tractorul.
 
„La Braşov sperăm să nu facem doar un centru comercial, ci o dezvoltare urbanistică. Terenul de la Braşov reprezintă circa 8% din suprafaţa utilă a oraşului, intenţionăm să facem un nou cartier pentru oraş, nu doar un centru comercial“, a spus Tatian Diaconu, managing director al Immochan România, în cadrul emisiunii ZF Live de luni, 30 sep­tem­brie.
 
În prima fază, dezvoltatorul va ridica pe terenul de 100 de hectare de la Braşov un hipermarket Auchan cu o suprafaţă comercială de 13.300 de metri pătraţi în urma unei investiţii de 60 mil. euro.  „În prima fază plecăm cu hipermarketul Auchan, cel mai mare hipermarket din Tran­silvania, cu cinematograf şi enter­tainment, şi cu partea de fashion“, a spus reprezentantul Immochan România.
 
Immochan a intrat pe piaţa locală la începutul anului trecut cu ochii pe fostele platforme industriale din interiorul oraşelor şi a realizat trei achiziţii „la foc automat“ pentru care a scos din buzunare, respectiv conturi, peste 45 de milioane de euro.
 
„Nu ne-am propus să distrugem industria din România construind retail.  Grupul şi-a propus să devină un jucător serios în România pentru că a investit mulţi bani“, a mai spus Diaconu, recutat de francezi după ce a lucrat în cadrul reţelelor Decathlon şi Bricostore din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO