ZF 24

Importatorul camioanelor Volvo: În ultimii ani nu am mai văzut contracte „adevărate“ pentru livrări de flote în România

Importatorul camioanelor Volvo: În ultimii ani nu am mai...

Autor: Bogdan Alecu

25.09.2013, 00:05 133
Jucătorii de pe piaţa camioanelor văd o creştere a cererii pe final de an, pe măsură ce companiile de transport vor intensifica procesele de reînnoire a flotelor. August a adus primele semne pozitive pe piaţa camioanelor, după un declin de peste 20% în prima parte a anului.
 
„Am început să vedem o îmbunătăţire a condiţiilor de piaţă şi estimăm că în 2013 piaţa camioanelor de mare tonaj va fi cu 20-25% mai mare decât cea de anul trecut. Nevoia de a înlocui camioanele vechi este mare. În plus, creşterea va fi susţinută de cererea mai mare de camioane Euro 5, înainte de trecerea la Euro 6 de la 1 ianuarie 2014”, a spus Sigurd Wandel, directorul general al Volvo Group Trucks România.
 
În primele opt luni ale acestui an Volvo Group Trucks a livrat pe piaţa locală 311 camioane de peste 18 tone, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), în scădere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut.
 
Singurul importator care a vândut mai multe camioane decât Volvo a fost DAF, prin intermediul importatorului EVW Holding: 314 unităţi, în creştere cu 13%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO