ZF 24

INS: A doua luna de scadere a preturilor productiei industriale

02.12.2008, 11:26 11

Preturile productiei industriale au inregistrat in luna octombrie o crestere cu 16,7% fata de aceeasi luna a anului anterior, in timp ce fata de luna anterioara acestea au scazut cu 0,1%, conform Institutului National de Statistica.

Luna la luna, pe sectoare de activitate scaderi au fost inregistrate in industria prelucratoare (-0,6%) si industria energetica (-2,2%). Cele mai mari cresteri ale preturilor au fost inregistrate de industria energiei electrice si termice, gaze si apa (+5,1%), industria bunurilor de capital (+1,6%), industria bunurilor intermediare (+0,7%) si industria bunurilor de uz curent (+0,6%).

Comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale au fost inregistrate in industria prelucratoare (+18,8%), industria energetica (+13,8%), industria bunuruilor de uz curent (+12,9%), industria bunurilor de capital (+12,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO