ZF 24

INS: Afacerie din comerţul cu ridicata au crescut în primele opt luni cu 8,2%

INS: Afacerie din comerţul cu ridicata au crescut în...

Autor: Departamentul Economic

13.10.2016, 10:18 49

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ s-au majorat cu 7% la opt luni şi cu 11,9% în august, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Compartiv cu iulie, avansul a fost de 4,1% în august, ca serie brută, şi cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Creşterile din primele opt luni au fost susţinute de comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+26,9%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+15,5%), comerţul cu ridicata nespecializat (+14,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,6%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,2%) şi de comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,2%). Pe de altă parte, scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,9%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-2,0%).

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afaerile din comerţ au urcat cu 7% la opt luni, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,3%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+13,3%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,7%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,4%) şi comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,7%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-2,0%).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO