ZF 24

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în primele şapte luni cu 7%

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în...

Autor: Departamentul Economic

14.09.2016, 09:57 68

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea la şapte luni a fost de 6,2%, iar în iulie, faţă de aceeaşi lună de anul trecut, de 6,6%.

Majorarea afacerilor din comerţ în iulie a fost susţinută de comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+34,3%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,7%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,9%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,9%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-10,3%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-8,4%).

Comparativ cu luna iunie, afacerile din comerţ au crescut în iulie atât ca serie brută cu 9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%.

Evoluţia pozitivă din primele şapte luni a fost determinată de creşterea comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+24,8%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,9%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+12,1%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+10,8%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,7%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+8,5%).

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,9%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-3,2%).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO