ZF 24

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă pentru întreprinderi a crescut în martie cu 7,4%

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă pentru...

Autor: Departamentul Economic

16.05.2016, 09:50 61

Ca serie brută, avansul a fost susţinut de creşterile înregistrate la activităţile de transporturi (+12,1%), activităţile de comunicaţii (+10,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+3,4%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+3,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 4,3%.

Comparativ cu februarie, indicatorul a urcat cu 7%, ca serie brută, şi a scăzut cu 3,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Creşterea a fost determinată de activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+15,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+9,7%), activităţile de comunicaţii (+5,8%), activitǎţile de transport (+5,7%) şi activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+2,8%).

Scăderea ca serie ajustată a fost determinată de scăderile înregistrate la activitǎţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-5,8%), activităţile de transport (-3,2%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,3%).

Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+4,3%) şi activităţile de comunicaţii (+3,1%).

Pe ansamblul trimestrului întâi, afacerile din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor au crescut cu 7,8% serie brută şi cu 8,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Avansul a fsot susţinut de creşterile din transporturi (+12,4%), comunicaţii (+8,0%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+5,5%) şi la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+1,7%).

Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 2,1%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO